Het vervolg in Mexico City

4 november 2018

29 oktober. Deze dag begint om 03.30 uur. De jetlag doet zijn werk en voor we goed en wel in slaap zijn worden we weer gewekt door de kids. We gaan maar even ontbijten met de broodjes die we nog over hebben. Een uur later gaan we nogmaals slapen en om half 8 staan we uiteindelijk brak op. Ook een douche helpt niet echt ondanks dat het water prima is.

Het weer is heerlijk zonnig en met een graad of achttien is het aangenaam te noemen. Het uitzicht is nu nog mooier en we zien veel van de grote stad en het park wat voor de deur ligt. We gaan een verkennend rondje door de omgeving doen om een supermarkt te zoeken. Op bijna elke hoek van de straat is wel een 7-Eleven (nog bekend van onze reis door Thailand) of een Oxxo store te vinden. Het nadeel van deze supertjes is dat er bijna geen fruit verkocht wordt. We moeten het doen met drie (nog wat groene) bananen. Deze gaan we in het park opeten samen met brood wat gekocht is.

Jasper heeft al snel “aanspraak” met een Mexicaan die met hem en zijn knuffelkonijn gaan grappen. We lopen het park verder uit en gaan dan terug naar het hotel om Mirthe op bed te doen. Rhianne en Jasper gaan op de grote gang spelletjes doen terwijl Erwin een eerste poging doet om een verslag te maken. Helaas voor hij goed en wel kan beginnen is Mirthe alweer wakker van haar hazenslaapje.

We gaan verder de stad verkennen op zoek naar een grotere supermarkt. Als eerste komen we bij een overdekte hal waar een grote markt is. Een van de koopmannen begint direct mango te snijden en we beslissen bij hem maar wat fruit in te slaan voor de komende dagen. De man probeert ons te verleiden met verschillende soorten fruit maar zeker niet alles valt in de smaak. Verder zien we op de markt allerhande soorten vers vlees, vis en groente waarbij opvalt dat veel in maatje XXL verkrijgbaar is. Zo zien we radijsjes zo groot als golfballen en de paprika is eens zo groot als bij ons. Jasper kijkt zijn ogen uit en benoemd alles wat hij ziet. We nemen nog wat groente mee en gaan dan naar de supermarkt. Deze is ook aardig aan de maat en we vinden bijna alles wat we nodig hebben.

Op de terugweg komen we langs een gedateerde speeltuin. Natuurlijk wordt de gele schommel even geprobeerd door Jasper. Aangezien het etenstijd is wagen wij ons aan een van de vele straatstalletjes. We proberen een tortilla met vlees maar deze vinden we niet echt lekker. Dus lopen we naar een stalletje een straatje verder. Hier is meer keus, er zijn vriendelijke mensen die gelijk hun stoelen afstaan en ze helpen ons met bestellen. Het valt ons sowieso op dat bijna iedereen behulpzaam en vriendelijk is. Dit zal zeker niet in de laatste plaats komen omdat ze houden van kinderen. Als we uitgegeten zijn lopen we terug naar het hotel waar we vroeg in slaap vallen.

30 oktober. Helaas, deze dag begint alweer om 4.30 uur. De jetlag is nog niet uitgewerkt. We doen maar weer een ontbijtje en stappen terug in bed. Om 8.30 uur stappen we er weer uit. Die jetlag valt toch wel een beetje tegen...
Vandaag gaan we de toerist uithangen. Om de hoek van het hotel stopt de hop on hop off dubbeldekker bus waarmee de stad verkend kan worden. Voor we mee kunnen moeten we eerst kaartjes regelen voor de bus van morgen richting onze volgende bestemming. We krijgen te horen dat dit bij een van de vele Oxxo-winkels kan. Dit lijkt inderdaad goed te gaan tot het systeem een foutmelding geeft. Helaas dan maar later vandaag bij een andere winkel proberen.

We stappen op de toeristenbus richting het historische centrum. Onze eerste stop wordt het Plaza de la Constitució (plein van de grondwet). Dit is het centrale plein ook wel Zócalo genoemd. Niet te missen is de grote monumentale Mexicaanse vlag die, zover we konden nagaan, ruim 14 bij 25 meter groot is en aan een vlaggenstok van 50 meter hoog hangt. Deze vlag is onderdeel van het Mexicaanse vlaggenprogramma dat als doel had om in heel Mexico enorme vlaggen op te hangen.

Als we de bus uit zijn lopen we gelijk even de mooie grote kathedraal in, de grootste van Latijns Amerika. Daarna gaan we naar het plein waar van alles en nog wat te zien is in het kader van de komende Día de Muertos, of te wel de dag van de doden bij ons ook bekend als Allerheiligen. Jasper vind al die skeletten maar vreemd en we proberen hem uit te leggen wat het is. Het wordt er niet beter op als wij op het plein naast de kerk gevraagd worden om een ritueel uit te voeren waarbij we groot en sterk werden. Dit ging gepaard met de nodige rook en oergeluiden.

Inmiddels is de bewolking weggetrokken en wordt het warm. Na een lunch op het plein stappen we weer op de bus voor het vervolg van de rondleiding. Aangezien de meeste van ons alweer moe beginnen te worden beslissen we niet meer uit de bus te stappen maar ons gewoon rond te laten rijden voor twee uur. Hierbij zien we een aantal bekende en minder bekende plaatsen van de stad.

Erg komisch is de begeleidende uitleg die Jasper geeft aan de hand van de stadsplattegrond. Dat e.e.a. niet overeenkomt met de werkelijkheid nemen wij met een knipoog. Vooral over “vroeger” weet hij veel te vertellen; huizen die er stonden en hoge bomen. Net voor het einde van de tour begint het te spetteren. We verplaatsen ons naar beneden aangezien de bus geen dak heeft. Als we uitstappen is het spetteren overgegaan in hozen en we schuilen dan ook even tot het minder wordt.

Eenmaal terug op de hotelkamer doen we nog een poging om via het internet kaartjes voor de bus te boeken, helaas deze strandt ook. Omdat we het risico niet willen lopen morgen een volle bus te treffen gaan we nog op zoek naar een andere Oxxo store. De vierde winkel heeft uiteindelijk resultaat en de kaartjes zijn in de pocket.

We beslissen om in het restaurant naast ons hotel hamburgers te halen en deze op de kamer op te smikkelen. Rhianne heeft blijkbaar te veel zon gepakt in combinatie met te weinig drinken en gaat vervroegt op bed liggen. Jasper volgt al snel. Mirthe kan de slaap nog niet vatten en uiteindelijk kan Erwin haar alleen laten slapen door ernaast te gaan liggen en dus ook in slaap te vallen. Dit betekend dat het inpakken van de tassen nog niet gelukt is, zorg voor morgen…

Reacties

personLydia en Klaas Visee

event 5 nov 10:20

Wat een leuke foto's. En wat is het genieten om jullie reis belevenissen te lezen. We kijken al uit naar het volgende reisverslag. Nog veel plezier engeniet ervan. kus en knuffel voor jullie allemaal Mam en Pap

personNora

event 6 nov 07:59

Hallo. Wat ontzettend leuk om jullie verslag te lezen en door de foto’s ook een deel te zien van jullie reis. Hele fijne reis en veel plezier. Ik ben een mandala kennis van Lydia.

personFamilie Hu

event 6 nov 18:49

Hey lieve broer, schone zus, Jasper en Mirthe. Wat leuk weer om deze verhalen te lezen. Wij vinden het stoer hoor!! Geniet er van. Maar zo te zien lukt dat wel!

personHan

event 7 nov 14:01

Heerlijk zo'n vakantie waar alles kan en niets moet.Heel veel plezier. liefs Mam

personDe buurtjes

event 7 nov 19:37

Wauw! Een feest der herkenning, die Plaza de la Constitución. Geniet!

personTante Meta

event 8 nov 13:27

Wat geweldig dat jullie dat aandurven met de Kinderen geniet er maarvan nu je nog de kans heb Groetjes en veel plezier.

Reactie geven?